Brussels Airlines vliegt de komende jaren met Kuifje rond

Brussels Airlines vliegt de komende jaren met Kuifje rond

Vanmorgen heeft Brussels Airlines het Kuifje-vliegtuig voorgesteld. De «Rackham» is een vliegtuig in de kleuren van de Belgische stripfiguur Kuifje.

De plechtigheid vond plaats in aanwezigheid van onder meer minister van Mobiliteit Jacqueline Galant, Nick en Fanny Rodwell van Moulinsart - de beheerder van de rechten op het werk van striptekenaar Hergé - en Etienne Davignon, voorzitter van Brussels Airlines.

De A320 die maandag op Brussels Airport werd onthuld, ziet eruit als een 37 meter lange zwarte haai die bestuurd wordt door Kuifje. Het ontwerp is gebaseerd op de haai-onderzeeër van professor Zonnebloem die opduikt in het stripverhaal «De schat van Scharlaken Rackham». Het vliegtuig werd begin deze maand in Tsjechië beschilderd door vliegtuigartiest André Eisele, die daarbij de hulp kreeg van een twintigtal medewerkers.

«Nooit eerder werd het oeuvre van Hergé vertaald naar een vliegtuigromp», zo stelt Brussels Airlines. «Hergé zelf was gefascineerd door vliegtuigen, het is het meest voorkomende transportmiddel in de Kuifje-verhalen en de vliegtuigen zijn altijd getekend met veel technische precisie.»

https://www.youtube.com/watch?v=FrmZTMol5LQ

Foto: @JasperPillen/@KevinCleynhens