Brussels Airlines schrapte preventief zeven namiddagvluchten, ochtendspits 'super rustig'

Brussels Airlines schrapte preventief zeven namiddagvluchten, ochtendspits 'super rustig'

Om het vluchtschema te vrijwaren heeft Brussels Airlines vandaag zeven namiddagvluchten geschrapt. "Een preventieve beslissing die gisterenavond laat werd genomen. De passagiers werden verwittigd", bevestigt woordvoerster Kim Daemen. Het betrof vluchten naar Venetië, Göteborg, Birmingham, Milaan, Bazel, Wenen en Hannover. De preventieve maatregel heeft te maken met de verwachte sneeuwval in ons land. De sneeuw op Brussels Airport wordt na 12 uur verwacht, na de uittocht tijdens de ochtend. "Het zou poederachtige sneeuw zijn. Die is vrij goed te verwijderen", aldus Daenen nog. Net voor de start van de krokusvakantie verwacht Brussels Airport vandaag 72.000 passagiers, aldus de luchthavenuitbater op Twitter.

De kust heeft al kennisgemaakt met de eerste sneeuwvlokken. De sneeuwzone trekt nu langzaam van het westen naar het oosten.

Op de weg verliep de ochtendspits heel rustig, ook al is de vrijdagochtend traditioneel de rustigste spits van de week. "Wat een bevreemdende (maar zalige) rust op de Vlaamse snelwegen vanochtend! Onze filebarometer haalde amper 20 km op de piek. Hopelijk geen 'stilte voor de storm', want de voorspelde sneeuw komt er nu stilaan aan vanuit het westen...", aldus woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum na 9 uur. Hij houdt een slag om de arm: de vrijdagavondspits is de drukste van de week en begint traditioneel vroeg. Bijkomende factor is de start van de krokusvakantie.

bron: Belga