Brugge is op één na meest inspirerende stad ter wereld

Brugge is op één na meest inspirerende stad ter wereld

Het ‘Venetië van het Noorden' wordt door reisgidsen wereldwijd geprezen voor de charmante kronkelsteegjes en de romantische reien. Het online reisbureau Travelbird doet er nog een schepje bovenop en kroont Brugge tot de op één na meest inspirerende stad ter wereld. De hoofdstad van West-Vlaanderen moet enkel de Amerikaanse badplaats Miami laten voorgaan.

Cultuur, creativiteit en romantiek

De gerenommeerde reissite analyseerde 85 steden en rangschikte ze op basis van de aanwezigheid van theatergezelschappen, kunstacademies, galerieën, musea, filmproductie, muziekproductie en start-ups. Daarnaast hielden de specialisten ook rekening met het aantal romantische zoekopdrachten op Google, zoals "romantisch diner" of "romantische locatie".

Naast Brugge kwamen nog drie andere Belgische steden uit de bus als inspirerend. Antwerpen staat op plaats 38, Gent op 40 en Brussel op 51.

"Geïnspireerd worden is voor reizigers een topprioriteit in de zoektocht naar hun vakantie", beweert Symen Jansma, CEO van Travelbird. "Deze lijst kan globetrotters helpen bij het kiezen van een bestemming."

Top Tien van meest inspirerende steden ter wereld

  1. Miami
  2. Brugge
  3. San Francisco
  4. Bristol
  5. Reykjavik
  6. Santiago de Compostela
  7. Salzburg
  8. Zürich
  9. Heidelberg
  10. Firenze