Broccolipoeder in je koffie is nieuwe superfood

Broccolipoeder in je koffie is nieuwe superfood

We eten nog steeds niet genoeg groenten. En daar willen Australische onderzoeksorganisaties CSIRO en Hort Innovation onder leiding van Mary Ann Augustin iets aan doen.

Broccolipoeder

De wetenschappers kwamen op het idee om poeder te maken van groenten. Zo krijg je namelijk heel snel een grote lading voedingsstoffen binnen. "Twee eetlepels van het poeder zijn even gezond als een portie groenten", vertelt Augustin. Broccoli is er de ideale groente voor omdat het veel vezels en eiwitten bevat.

Koffie

Een café in Melbourne was de eerste om het poeder toe te voegen aan koffie en zette een 'broccolatte' op de kaart. De eigenaar heeft veel vegan-klanten en was ervan overtuigd dat die het broccolidrankje wel konden smaken.

De wetenschappers willen niet dat het enkel bij koffie blijft. "We kunnen het poeder ook gebruiken om muffins, smoothies of zelfs spaghetti te maken", klinkt het. "Het is ook een gemakkelijke manier om kinderen groenten te laten eten zonder dat ze het doorhebben."

Lelijke groenten

Het poeder is niet alleen gezond, het gaat ook verspilling tegen. De groenten die gebruikt worden voor het poeder, zijn namelijk 'lelijke' groenten. Die zouden dus niet verkocht geraken in de supermarkt.