Britse weervrouw krijgt slappe lach live op televisie

Britse weervrouw krijgt slappe lach live op televisie

Waar is de tijd dat Jan Becaus nog onze televisieschermen sierde? Zijn aura van roestige vastheid en eloquent Brits accent vervulde ons hart met het vertrouwen dat, ondanks alle miserie in de wereld, we tijdens het half uur journaal met Jan veilig waren. Die tijden zijn voorbij en zijn opvolgers proberen sindsdien vruchteloos om zijn niveau van serieux te bereiken.

Kijk maar eens naar Louise Lear, weervrouw op de nochtans plechtstatige en hoog aangeschreven BBC. Zij maakte zich op om live in het journaal de gedragingen van de weergoden aan het Britse volk kenbaar te maken, toen de lachkriebels haar aanvielen.

Hoe hard Louise ook probeerde om haar buik- en kaakspieren opnieuw in het gareel te krijgen, het haalde niets uit. Telkens ze zich omdraaide, liepen haar traankanalen weer over. Naar het einde van het weerbericht toe, kwam ze iets meer op haar positieven, maar het kwaad was geschied. Het internet had haar opgemerkt en het filmpje van haar capriolen was al begonnen aan een reis rond de wereld.