Britse politicus maakt pijnlijke blunder live op antenne: "Kunnen we dat opnieuw doen?" (video)

Britse politicus maakt pijnlijke blunder live op antenne: "Kunnen we dat opnieuw doen?" (video)

Minister van Immigratie Chris Philp beantwoordde vragen van reporters in Parijs, over het afgeronde conclaaf met zijn Franse collega rond grensveiligheid. De twee ministers onderhandelden eerder over een nieuwe deal om een halt toe te roepen aan de oversteek van migranten over het Kanaal met bootjes, vertrekkende vanuit Frankrijk. De politici konden echter geen gezamenlijk akkoord bereiken.

Alsof die mislukte onderhandelingen nog niet genoeg waren, verwarde Philp ook nog eens Duitsland en Groot-Brittannië in het tv-interview. Hij had het over onderhandelingen tussen "Frankrijk en Duitsland", waarna hij zichzelf onmiddellijk corrigeerde. Meteen na zijn uitleg vroeg hij om die bewuste passage opnieuw op te nemen. Schijnbaar was de verstrooide man even vergeten dat hij live op antenne was. Hij streek vervolgens nerveus door zijn haar, alsof hij meteen spijt had van zijn vraag.

"Can we do that last bit again as I got the French/ German border muddled up with the UK border ?" says, nervously ruffling his hair, UK Immigration Minister Chris Philp in Paris today. (Paris, France, that is ?)

?? pic.twitter.com/JRgBtLlO6J

— Alex Taylor (@AlexTaylorNews) August 11, 2020