Brit geeft homofoob lik op stuk in metro

Brit geeft homofoob lik op stuk in metro

De man bevond zich op de Piccadilly Line in Londen tijdens de ochtend van Nieuwjaarsdag. "De metro zat nog bomvol feestgangers en het duurde niet lang voordat dit escaleerde", schrijft Mahon op Facebook. "Op de weg naar huis zag ik een absolute idioot die beledigingen schreeuwde naar een travestiet. Hij zei tegen de travestiet dat homo-zijn een ziekte is. Het is echt walgelijk dat dit soort mishandelingen nog steeds voorkomen vandaag de dag."

Volgens Mahon was hij de enige die er iets van zei. "Ik snap dat iedereen gewoon naar huis wilde, maar als je zelf in zo'n situatie terechtkomt, dan wil je ook dat er iemand voor je opkomt."

De Brit kreeg achteraf heel wat lovende reacties om zijn optreden tegen de onbeschofterik. "Zelfs al waren er negatieve reacties, dan waren ze in de minderheid. Dit is Londen, een multiculturele stad", zo zegt hij tegen BuzzFeed.

De Londense politie is op dit moment bezig met een onderzoek naar het incident. "Dit is onacceptabel gedrag en iedereen die de betrokken man herkent, wordt verzocht contact op te nemen met de politie", zo zei een woordvoerder nog.

Ryan Mahon Birmingham UK ·- you are absolutely brilliant <3 https://t.co/L83aInUJPR

— andy king (@moboboandyking) 2 januari 2016

Disgusting behaviour but well done to Ryan Mahon for bravely challenging him, especially unsupported https://t.co/c2aj5rhkqy

— Helen (@helenmc14) 2 januari 2016