Brit bespaart op binnenlandse treinrit door over Berlijn te vliegen

Brit bespaart op binnenlandse treinrit door over Berlijn te vliegen

De 18-jarige Brit had een goedkope treinreis geboekt naar Sheffield om daar een lezing te geven over zo goedkoop mogelijk te leven. Hij rekende dat de retour, inclusief lunch en een busticket, hem met de trein 51,79 pond (68 euro) zou kosten. Dat was aan de dure kant voor de geslepen besparingsexpert.

Zijn zoektocht naar alternatieven bracht hem uiteindelijk in Berlijn. Een vlucht vanaf de nabijgelegen East Midlands Airport naar Berlijn en nadien van Berlijn naar Londen Stansted om vervolgens de bus naar Hutton in Essex te nemen, kostte hem slechts 37,57 pond (49 euro). Bovendien had Cox zeven uur tussen de twee vluchten, die hij doorbracht in het centrum van Berlijn. Daarvoor spendeerde hij nog een luttele 6,5 pond (9 euro) voor vervoer en een lunch.

De vluchten en de kleine citytrip leveren hem dus een besparing van 7,72 pond (ofwel 10 euro) op. "Dit is niet voor iedereen aangezien het een hele dag kan duren. Maar als je geen haast hebt, geld wilt besparen en zin hebt in een wandeling in een Europese stad loont het de moeite om even te kijken of je het vliegtuig kan pakken", aldus Cox op zijn blog.