Boze inwoner van Hoei neemt drone van Belga onder vuur

Boze inwoner van Hoei neemt drone van Belga onder vuur

Een drone van het nieuwsagentschap Belga is vandaag in de omgeving van Hoei, in de provincie Luik, onder vuur genomen. Dat meldt de fotograaf die met de drone aan de slag was. De fotograaf van het nieuwsagentschap was in het kader van de berichtgeving over de wielerklassieker de Waalse Pijl opnames aan het maken met de drone van de muur van Hoei, een helling op het parcours van de wielerwedstrijd. De fotograaf maakte van de gelegenheid gebruik om ook vanop afstand luchtbeelden te maken van de kerncentrale van Tihange. Hij had met het oog daarop postgevat aan de rand van de zogeheten 'no-fly zone', een zone waar geen luchtverkeer is toegestaan.

Nadat de drone enkele minuten in de lucht hing, hoorde de fotograaf plots een luide knal, kort daarna volgde een tweede knal. De knallen waren afkomstig van het vuurwapen van een man uit de buurt die blijkbaar niet kon verdragen dat zijn woning overvlogen werd door de drone.

De drone werd niet beschadigd, maar de fotograaf besliste toch een klacht in te dienen bij de lokale politie van Hoei. De fotograaf wijst erop dat een drone die uit de lucht gehaald wordt door een projectiel onbestuurbaar wordt en dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden.

bron: Belga