BOOKS. Dit vindt Metro's Leesclub van ‘Drift' van Bregje Hofstede

BOOKS. Dit vindt Metro's Leesclub van ‘Drift' van Bregje Hofstede

Wat vond je positief?

"Het is heel herkenbaar: iedereen wordt verliefd, heeft herinneringen aan die ‘Eerste Liefde', krijgt twijfels, loopt weg of wordt achtergelaten. Het fijne aan het boek is dat je het hoofdpersonage vandaag volgt, maar ook in het verleden aan de hand van dagboekfragmenten."

Heidi Lenaerts (foto)

"Bregje schrijft vol passie, met veel drift. Haar taalgebruik is open en bloot, direct, lichamelijk ook. Zij gebruikt verrassende en ongerijmde beeldspraak, die verfrissend overkomt en verheldert."

Eddy Mertens

"Ik vond de echtheid die doorheen het hele verhaal klonk, hartverwarmend mooi en positief."

Eva Boonen

"‘Drift' is in een heel mooie stijl geschreven. De afwisseling tussen de dagboekfragmenten, het boek ‘Welp' en het heden houden het verhaal boeiend en gevarieerd."

Sarah Struyf

Wat vond je minder goed?

"Ik werd wat droevig van het boek. De onmacht die de partner heeft om de auteur te kunnen bereiken, om tot haar door te dringen, voel je als lezer ook."

Sarah

"Sommige gebeurtenissen, ontmoetingen of locaties worden iets te uitgebreid verteld, waardoor het verhaal hier en daar wat langdradig begint aan te voelen. Enkele kortere passages had het boek snediger gemaakt."

Eddy

"Niets"

Eva

"Niets"

Heidi

Wat is de belangrijkste les die je is bijgebleven?

"In haar relatie heeft Bregje twee opvallende dingen gedaan. Ten eerste, ze is niet zichzelf gebleven, maar heeft zich laten ‘boetseren' door haar man. Dat is hem niet opgevallen. Maar ze is daardoor veranderd en ze houdt minder van haar nieuwe versie. En ten tweede: ze heeft haar man, deels door taal, want ze schreef alles wat gebeurde altijd héél gedetailleerd op, veel mooier gemaakt dan ie is, hun relatie veel mooier gemaakt dan ze in feite is. En dat merkt ze dus nu, door het ‘teruglezen van hun relatie' die eigenlijk altijd gedoemd was om te mislukken."

Heidi

"Een totale overgave in de liefde waardoor je jezelf volledig wegcijfert voor de ander is meestal het sterkste recept voor een dodelijke afloop van de relatie. Heb respect voor elkaar, maar laat voldoende vrijheid aan de ander om te ademen."

Eddy

"Tussen wat een persoon laat zien en wat hij/zij werkelijk denkt, voelt en schrijft kan een wereld van verschil zitten."

Sarah

"Volg je innerlijke kompas. Dat geeft de weg aan lang voordat je hoofd er achter is."

Eva

Eindscore: 4/5