BOOKS. Dit vindt Metro's Leesclub over ‘Lam' van Hannelore Bedert

BOOKS. Dit vindt Metro's Leesclub over ‘Lam' van Hannelore Bedert

"Het is meeslepend, mooi, fijn en gevoelig. Hannelore Bedert schrijft geweldig. Heerlijk debuut!"

Wim Oosterlinck

"Dit boek is een absolute aanrader. Je wordt vanaf de allereerste bladzijde in de wereld van het hoofdpersonage gezogen en het verhaal laat je niet los. Een rollercoaster aan emoties maken dat je empathie voor het hoofdpersonage onvoorwaardelijk is, zonder evenwel een oordeel te vellen over de andere personages (uitgezonderd de bully), want ook hun drijfveren laten je niet onbewogen."

Marc Van Gompel

"Ik zou het boek zeker aanraden omwille van het helder taalgebruik en het boeiende verhaal dat zowel spannend, komisch als tragisch is. Het deed me enigszins denken aan 'Het smelt' van Lize Spit qua sfeer, maar het moet ook zeker niet onderdoen hiervoor. Aan de hand van zowel flashbacks als haar zoektocht in het heden leren we Lucia beter kennen en krijgen we beetje bij beetje alle puzzelstukjes aangereikt die mooi samenkomen op het einde."

Filip Velghe

Wat vond je positief aan het boek?

"Ik vind de opdeling hoofdstuk 1 tot en met 8 erg fijn. Het is een filmisch truukje dat echt wel werkt. Ik vond het ook leuk om onder het schedeldakje van deze ontredderde vrouw te mogen meekijken naar hoe zij zich voelt en de wereld ervaart."

Chris Vermeir

"De vlotte schrijfstijl met korte samenhangende hoofdstukjes maken het lezen van het boek aangenaam en makkelijk. Je moet het niet in een ruk uitlezen. Ook worden de hoofdpersonages goed uitgediept, zodat je hen als het ware echt leert kennen."

Eddy Mertens

"De auteur geeft heel goed weer hoe de relatie was met haar vader. Heel mooi is hoe ze na het overlijden van haar vader de kracht vindt om antwoorden te zoeken om zo eindelijk het verleden achter zich te laten en een nieuwe betere toekomst op te wachten."

Annick Verhee

Wat vond je minder goed?

"De eerste vijf bladzijden dacht ik even dat ik een chicklit aan het lezen was, maar dat gevoel verdween bijzonder snel."

Wim

"Omdat ik een hopeloze romanticus ben, vind ik de resem gemiste kansen jammer. Hoewel je het hoofdpersonage begrijpt in haar besluiten, hoop je toch dat er hier en daar verzoening mogelijk is."

Marc

Wat is de belangrijkste les die je is bijbleven?

"Een mens is veerkrachtiger dan je denkt. We kunnen wel wat aan. En er is altijd hoop."

Sarah Struyf

"Dat het, ondanks strubbelingen die er zijn in elke familie, toch belangrijk is om de band te onderhouden. Later kan je er spijt van krijgen en dan is het te laat."

Bram Meert

Zin om mee te lezen?

Schrijf je dan hieronder in. Als jij bij de eerste tien bent, ontvang je van ons een gratis exemplaar van het boek van de maand.

Wanneer je het boek (met veel plezier of veel moeite) hebt uitgelezen, ontvang je van ons een korte vragenlijst. Maak je geen zorgen, je hebt geen diploma Literaire Analyse nodig. Wie weet vind je daarna je ongezouten mening in de krant!

Meningen, selfies en boekmomenten kan je steeds kwijt met @metrobelgie #metrosleesclub!

Metro's Leesclub is een initiatief van Metro en Iedereen Leest