BOOKS. ‘Betrapt met een boek' gaat Europa in met Oscar

BOOKS. ‘Betrapt met een boek' gaat Europa in met Oscar

De Berlijn Nachtexpress is niet alleen de enige directe treinverbinding van Duitsland naar Zweden, het is ook een unieke ervaring. Halverwege de reis gaat de trein aan boord van een veerboot en vaart hij zo de Oostzee over. Je slaapt dus de hele nacht en wordt wakker in het centrum van Berlijn of Malmö. En dat allemaal in minder dan tien uur. "Zalig toch", knikt Oscar Pettersson (29). Net voor de trein de zee op gaat slaat hij ‘Big Bang' van Simon Singh open. Singh is van mening dat iederéén de natuurwetten van het heelal kan begrijpen, niet alleen geniale denkers zoals Einstein.

"Gisteren zat ik nog in het Olympisch Stadium in Berlijn om mijn favoriete discuswerper aan het werk te zien, morgen ben ik al in Malmö. Ik trein verder naar Stockholm en ga dan zelfs nog een beetje hoger. Maar eerst maak ik hier mijn bed op in de wagon en begin ik te begrijpen wat de oerknal eigenlijk is."

(hd)

Betrapt met een boek in Europa is een initiatief van Iedereen Leest en Metro, i.s.m. met Interrail. 30 landen, 1 Interrail Pass: geniet nog van de zomer!