"Bokser Floyd Mayweather zal uitvaart George Floyd betalen"

"Bokser Floyd Mayweather zal uitvaart George Floyd betalen"

"Hij zal waarschijnlijk kwaad op me worden om dit te zeggen, maar ja, hij zal zeker voor de uitvaart betalen», aldus de topman van Mayweather Promotions, Leonard Ellerbe, aan de Amerikaanse sportzender ESPN.

Volgens het bericht bood de 43-jarige gewezen wereldkampioen via een gezamenlijke kennis aan om te betalen voor de uitvaart in Houston op 9 juni en andere herdenkingsdiensten De familie aanvaardde dat aanbod, aldus ESPN.

Knie op zijn nek

Houston is de stad waar de 46-jarige Floyd het grootste deel van zijn leven doorbracht, en de plek waar zijn familie nog steeds woont. De dienst start volgende week dinsdag om 11 uur lokale tijd, en de avond voordien zal zijn kist te zien zijn tijdens een publiek eerbetoon.

Voor 9 juni zullen nog verschillende ceremonies plaatsvinden. Donderdagnamiddag wordt een eerste herdenking gehouden in Minneapolis, waar Floyd stierf nadat de politieagent minutenlang zijn knie op zijn nek hield. Zaterdag vindt een tweede eerbetoon plaats in North-Carolina, waar Floyd werd geboren.

Foto AFP