BOIC poot Olympisch dorp neer in Oostende

BOIC poot Olympisch dorp neer in Oostende

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) brengt deze zomer de Olympische Spelen van Rio de Janeiro naar Oostende. Daar zal een Olympisch dorp, het Rio House, opgetrokken worden waar iedereen de prestaties van de Belgen op groot scherm en in een Braziliaans sfeertje zal kunnen volgen. Het Rio House is open gedurende de hele Spelen, van 5 tot 21 augustus. Met het initiatief wil het BOIC Rio de Janeiro naar de kust brengen, een plek waar de fans, federaties, clubs en sympathisanten gratis kunnen samenkomen om Team Belgium aan te moedigen. Rio House zal neergepoot worden naast het Kursaal op het strand, goed voor een terrein van 2.000 vierkante meter, waarvan 500 overdekt. De prestaties van de Belgen en tal van andere sporttakken zullen gevolgd kunnen worden op een scherm van 21 vierkante meter.

Er komen twee beachbars met cocktails en Braziliaanse gerechten. Er is ook een Kid's Village en iedere dag worden verschillende sporten voorgesteld. Doorheen de dag zal er ook telkens Braziliaanse animatie zijn, met onder meer dans en percussie. Er zullen ook verschillende Olympiërs en deelnemers van de partij zijn. Rio House zal ononderbroken open zijn van 10.00 uur tot middernacht.

Het Rio House wordt geopend met een (betalend) optreden van Netsky, op 5 augustus. Een dag later kan er meteen gesupporterd worden voor de Belgische medaillekandidaten in het wielrennen en judo.

bron: Belga