Boeren creëren lichtspektakel met kudde schapen

Boeren creëren lichtspektakel met kudde schapen

Een mens doet vanalles om de tijd te verdrijven. Kantklossen, sjoelbakken of spelen met schapen. Niet op een erotische en illegale manier, maar door de dieren een hoofdrol te geven in een heus lichtspektakel. Althans, dat is wat een groep boeren uit Wales heeft gedaan.

De vrienden hadden een hele kudde schapen en enkele herdershonden tot hun beschikking. Ze bonden hen een soort deken van LED-lampen om en stuurden ze zo opnieuw de wei in. Het eerste idee: een spelletje 'Pong'. Door de dieren in verschillende groepen te verdelen en hen over en weer te laten lopen op een schuine heuvel, leek het van veraf op het iconische pingpong-achtige videospel.

Daarna probeerden ze om de Mona Lisa na te maken. Ze staken een aantal van de schapen in een hok en namen een foto. Dat proces werd meermaals herhaald met verschillende kleuren en posities van de schapen, om daarna alles foto's zo samen te leggen dat het schilderij van Leonardo da Vinci terug tot leven werd gewekt.

De laatste grappige onderneming was een dierlijk vuurwerk. In het holst van de nacht werd een herdershond op de schapen afgestuurd. Op het moment dat de kudde uit elkaar liep, werden de lampjes aangestoken, waardoor het leek alsof er vuurwerk werd afgestoken.