Blues Peer heeft met 20.000 bezoekers geslaagde editie achter de rug

Blues Peer heeft dit weekend, op zijn 35ste editie, twintigduizend bezoekers over de vloer gekregen. De organisatie spreekt van een geslaagde editie. Zaterdag was er op het festivalterrein wel nog een hevige plensbui, maar dat kon de pret bij de bluesliefhebbers niet bederven. Onder meer Chris Robinson van de vroegere The Black Crowes stond in Peer op het podium. Ieder jaar zijn sfeer en gezelligheid troef op het bluesfestival in Limburg. Hoewel het doorgaans een ouder publiek aantrekt, is er dit jaar ook een mix met jongere muzikanten, want ook Black Box Revelation met Jan Paternoster stond zondag op het programma.

Vrijdagavond was er lof voor de Woodstock '69 Revue met onder meer Stijn Meuris en Piet De Pessemier. Afsluiter zondagavond is Kenny Wayne Sheppard.

"Het was een merkbaar uitbundige sfeer. Van de bezoekers kregen we te horen dat het een prachtig programma was, ondanks het ontbreken van grote namen zoals een Van Morrison of ZZ Top op deze 35ste editie. Bij Black Box Revelation klonk het allemaal iets harder, maar dat viel zeker ook in de smaak bij de bluesliefhebber, " klonk het zondagavond bij de festivalorganisatie.

bron: Belga