Blue Monday is vooral ook grijze maandag

Blue Monday is vooral ook grijze maandag

Vandaag begint de dag overwegend grijs met nevel, aanvriezende mist, laaghangende bewolking en plaatselijk nog wat lichte winterse neerslag. Het ochtendgrijs zal maar heel moeilijk verdwijnen. Dat meldt het KMI. In de loop van de dag krijgen we enkele streepjes zon. De maxima liggen tussen -4 graden in Hoog-België en 3 graden in het westen van het land. In de nacht van vandaag op morgen blijft het droog en klaart het uit. Het wordt zeer koud met minima van -8 tot -14 graden in de Ardennen, van -4 tot -6 graden in het centrum van het land en rond -2 graden in het westen van het land. In de loop van de nacht ontwikkelen er zich opnieuw lage wolkenvelden en lokaal mogelijk ook nog nevel of een aanvriezende mistbank.

Morgen begint de dag in sommige regio's met laaghangende bewolking, nevel en/of aanvriezende mist. In de loop van de dag krijgen we overal brede opklaringen. Het blijft op de meeste plaatsen zelfs overdag vriezen. De maxima liggen tussen -7 graden in Hoog-België en 0 of 1 graad aan de kust.

In het tweede deel van de week blijven we grotendeels onder hogedrukinvloed maar dringen verzwakte storingen boven de Noordzee en Nederland soms door tot onze streken.

Woensdag maakt de zon meer en meer plaats voor bewolking in het noorden van het land. Donderdag maar vooral vrijdag en in het weekend kan er uit de vele bewolking soms wat neerslag vallen, al blijft het op de meeste plaatsen droog.

In een overwegend noordoostelijke stroming blijft het al bij al koud. Woensdag blijft het op de meeste plaatsen overdag vriezen met maxima van -6 graden in de Ardennen en 2 graden aan de kust. De dagen nadien stijgen de temperaturen tot net boven het vriespunt en concentreert de nachtvorst zich vooral in de Ardennen.

bron: Belga