Bloedonderzoek voor De Plus

Bloedonderzoek voor De Plus

Laurens De Plus gaf vrijdag op in de 19de rit van de Vuelta. De renner van Quick-Step Floors kampte met koorts en kon niet meer verder. Hij vertoeft momenteel nog steeds in Spanje en keert pas zondag huiswaarts. De Plus reed naar een knappe derde plaats in de tweede rit van deze Vuelta, enkel Alejandro Valverde en Michal Kwiatkowski bleven hem toen voor op de Caminito del Rey. Afgelopen dinsdag zette hij ook nog een sterke chrono in de tijdrit neer en werd hij achtste.

Vrijdag kampte hij evenwel plots met koorts en werd hij tot opgave gedwongen. Slechts nieuws dus voor De Plus die normaal voorzien is voor het WK ploegentijdrit op 23 september met zijn team. Daarnaast werd hij ook geselecteerd voor de individuele tijdrit op woensdag en de wegrit op zondag voor de Belgische ploeg.

De Plus keerde vrijdag nog niet huiswaarts, maar vertoeft momenteel nog bij zijn ploeg. Vanavond maakt hij met hen de oversteek naar Madrid, zondagochtend keert hij naar huis. Maandag wacht hem dan een bloedonderzoek om te achterhalen vanwaar de koortsaanval precies kwam. De gezondheid van de Oost-Vlaming is al veel beter dan vrijdag, zo blijkt uit navraag, maar er volgt dus nog een bloedonderzoek. Mogelijk neemt hij niet deel aan het WK ploegentijdrit, al valt die beslissing pas in de loop van volgende week.

bron: Belga