Blinde vrouw ziet huwelijk van dochter dankzij crowdfunding

Wanneer Joy Hoke door een zeldzame ziekte plots blind wordt, is het eerste dat ze denkt: ik kan mijn dochter niet in haar trouwjurk bewonderen. De oplossing? Een bril van 13.400 euro. Die kon de vrouw niet betalen, maar heel wat internetgebruikers sprongen voor haar in de bres.
door
Julie
Leestijd 2 min.

De 54-jarige vrouw verloor haar zicht door een verminderde bloedtoevoer naar haar rechteroog. Het jaar daarvoor was haar linkeroog al sterk beschadigd. “Ik kan niet rijden, niet werken en nu ook nog mijn dochter niet voor het altaar zien staan. Ik zal ook nooit mijn kleinkinderen te zien krijgen”, vertelde ze aan ABC News.

Gelukkig bestaat er een gesofisticeerd snufje waardoor Joy terug zou kunnen zien: een hightech-bril van 13.400 euro. Maar de verzekering dekt het apparaat niet en de vrouw kon dat bedrag niet zomaar neertellen. Haar familie zette alles op alles en startte een crowdfundingsactie. Toen ze merkte dat heel wat surfers een duit in het zakje deden, barstte de vrouw iedere ochtend uit in tranen. “Ik kon maar niet geloven dat mensen dit voor me deden.”

De vrouw heeft haar man haar dochter naar het altaar zien brengen. “Het was geweldig om alles toch te kunnen zien. Zonder bril zou ik alleen een paar vage beelden kunnen onderscheiden. Het was zo mooi, de tranen liepen over mijn wangen.”

Legally blind woman gets to see only daughter walk down aisle thanks to high-tech glasses. https://t.co/K4qwVrHboy pic.twitter.com/vWb2MlMKAW

— ABC News (@ABC) May 19, 2016

Foto Pixabay