'Blind Date'-deelnemer wees 'BGT'-jurylid Amanda Holden af: "Ik word er nog steeds mee gepest"

'Blind Date'-deelnemer wees 'BGT'-jurylid Amanda Holden af: "Ik word er nog steeds mee gepest"

In 1991 deed Barnaby Hands, een 20-jarige student uit Manchester, mee aan ‘Blind Date'. Bij de drie vrouwelijke kandidaten zat niemand minder dan ‘Britain's Got Talent'-jurylid Amanda Holden, een toen 20-jarige studente die een acteeropleiding volgde.

Te veel drama

Aan het einde van de show koos hij uiteindelijk niet voor Amanda, maar voor een studente verpleegkunde, Sam. Hij vond Amanda immers “te dramatisch”. “Als we samen op date zouden gaan, wilde ik niet zoveel drama hebben”, vertelt de nu 50-jarige Barnaby in Daily Mirror.

Schoonheid

Na de opnames kreeg hij alsnog de kans om Amanda te zien. Hij viel achterover van haar schoonheid. “Ik zei haar dat het me speet. Ze zei: ‘Zit er niet mee in'. Maar ik heb haar nooit meer gezien. Ik herinner me dat ik toen al vond dat ze de capaciteiten had om een ster te worden. De manier waarop ze zich uitdrukte en haar mooie persoonlijkheid… Ik schrik er dan ook niet van dat ze nu een bekendheid is”, klinkt het.

Onbegrijpelijk

Sinds Amanda bekend is, krijgt Barnaby voortdurend opmerkingen van mensen uit zijn omgeving. “Tot op de dag van vandaag word ik ermee gepest. Toen ze bekend werd, zei iedereen: ‘Jij dommerik!' Vooral mijn broer vindt het onbegrijpelijk dat ik Amanda afwees”, lacht hij.

Getrouwd

Met zijn ‘Blind Date' Sam werd het uiteindelijk niets. Intussen is Barnaby 17 jaar getrouwd met Becca. “Ze lijkt een beetje op Amanda. Ze zijn ook allebei redelijk klein en natuurlijke schoonheden”, besluit hij.