Blankenberge verplicht mondmaskers op markten

Blankenberge verplicht mondmaskers op markten

Omdat Blankenberge opnieuw meer kramen toelaat op de wekelijkse markten op maandag en vrijdag, verplicht de stad vanaf vrijdag het dragen van een mondmasker op de markt. Vanaf nu mogen er 70 in plaats van de oorspronkelijke 50 kramen op de markt staan. «Dat is echt nodig om het winkelen op een veilige manier te laten verlopen», vertelt burgemeester Daphné Dumery (N-VA).

"Veiligste oplossing"

Daarnaast wordt een mondmasker ook verplicht in de expo's van de stad. Daaronder vallen onder meer expo's zoals 750 jaar Blankenberge, Suske en Wiske: 75 jaar of het Belle Epoque Centrum. Ook bij toeristische partners Sea Life en het casino wordt een mondmasker verplicht. «Dat zijn dan ook de enige plaatsen waar wij als stad een verplichting kunnen invoeren. We bezorgen wel een affiche aan de handelaars die in hun zaak het dragen van een mondmasker willen verplichten. Zij kiezen zelf om deze maatregel in te voeren», aldus de burgemeester.

De stad blijft verder wel sterk aanraden om op openbare plaatsen zoals de zeedijk of het winkelgebied een mondmasker te dragen. «Het kan hier zeer druk zijn en dan valt de afstandsregel niet te handhaven. Mondmaskers zijn daarbij de veiligste oplossing.»

Chargement
Tous

En direct

Le direct