BK atletiek - Olivia Borlée emotioneel na behalen olympisch ticket

BK atletiek - Olivia Borlée emotioneel na behalen olympisch ticket

Olivia Borlée heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen dankzij haar overwinning in 23.02 op de 200 meter tijdens het Belgisch kampioenschap atletiek. "Er kwamen veel emoties los na de aankomst. Ik heb een aantal moeilijke jaren achter de rug door blessures, maar ik heb nooit opgegeven", verklaarde Borlée zondag na de wedstrijd. "Ik realiseer vandaag de tweede beste chrono uit mijn carrière. Mijn persoonlijk record staat al sinds 2006 op de tabellen. Ik wist dat ik deze chrono kon lopen. Ik heb geluk gehad dat er een klein beetje zon stond op het moment van mijn wedstrijd (veel wedstrijden werden in de regen afgewerkt, nvdr.) en ik heb ze benut! Alles waar we op training aan gewerkt hebben, heb ik toegepast. De instructies van mijn vader waren zeer duidelijk en ik heb alles perfect uitgevoerd. Ik vreesde enkel de wind, die toch sterk blies vandaag."

Borlée kende moeilijke jaren door terugkerend blessureleed. "Het is het eerste jaar waarin ik blessurevrij ben gebleven. En ik voel me zeer goed in mijn hoofd. De medaille op de Olympische Spelen in Peking was het mooiste moment van mijn carrière, maar erna was het zwaar om alles opnieuw in zijn plooi te laten vallen. Ik was te gretig om mezelf te bewijzen en had minder plezier. Ik heb er wel nooit aan gedacht om te stoppen, want ik hou van mijn sport."

Nafissatou Thiam eindigde met een persoonlijk record van 55m62 als derde in het speerwerpen. Thiam deed ook mee aan de 100 meter horden en moest enkel Anne Zagré (12.93) voor zich dulden, Thiams tijd was 13.77. "Het is een geslaagd weekend. Ik realiseerde een persoonlijk record in het speerwerpen. We hebben gewerkt aan enkele kleine aanpassingen en die zijn goed uitgedraaid, dat is een goede basis voor Rio. Op de 100 meter horden finishte ik in 13.77 en miste ik de laatste horde door vermoeidheid en onoplettendheid. De weersomstandigheden waren niet ideaal, dus ik ben toch tevreden", aldus Thiam. "De voorbereiding op Rio verloopt goed. Het Europees kampioenschap in Amsterdam zal een goede graadmeter worden."

bron: Belga