BIZAR. Vrouw met meer dan 57.000 volgers op Instagram streamt thuisbevalling (video)

BIZAR. Vrouw met meer dan 57.000 volgers op Instagram streamt thuisbevalling (video)

Een thuisbevalling is eerder uitzonderlijk in België, maar de Amerikaanse vrouw Emma Isaacs uit Los Angeles deed het voor al haar zes kinderen. Ze is CEO van de onderneming ‘Business Chicks', een bedrijf dat opkomt voor betere vrouwenrechten binnen en buiten de werkomgeving. Aan het einde van haar zesde zwangerschap besloot Isaacs om de geboorte met de wereld te delen.

Een bijzondere bevalling met veel nieuwsgierige blikken

“Oké vrienden, het ziet er naar uit dat we vanavond wat baby-actie krijgen”, schreef Isaacs enkele uren voor de bevalling op haar Instagrampagina. “De weeën liggen ongeveer zeven minuten uit elkaar. Ik ga mijn telefoon aan vrienden en familie geven die hier bij mij zijn (laten we hopen dat ze weten wat ze doen!) en ik zie jullie allemaal aan de andere kant.”

Isaacs had gelijk, want diezelfde avond vond de geboorte van haar zoontje Louis Mack plaats. Meer dan 6.000 mensen keken live mee en moedigde haar aan tijdens de bevalling. Een dag later postte Isaacs een videoboodschap op Instagram: “Bedankt dat jullie er waren toen ik deze baby op de wereld heb gezet. De bevalling verliep niet zo snel als ik had gehoopt. Om 20 uur had ik goede weeën, maar toen ik in bad ging stopte alles opeens. Dat is cool, want daar word je geduldig van”, zegt ze met de kleine jongen in haar handen.

Hij is heel gezond en weegt 4,1 kg, maar de baby zat na de geboorte nog in de vruchtzak. “Het is blijkbaar bijzonder”, zegt Isaacs. “Slechts één op de 80.000 baby's wordt in hun zak geboren.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Emma Isaacs (@emmaisaacs) op

Goed nieuws als je de bevalling nog graag zou willen zien, want Isaacs heeft de livestream toegevoegd aan ‘momenten' op haar Instagrampagina. Daardoor kan je alles tot in de kleinste details herbekijken. Veel kijkplezier!