BIZAR. Skydiver verliest duur kunstbeen tijdens sprong

BIZAR. Skydiver verliest duur kunstbeen tijdens sprong

Marckres ging zo op in zijn sprong, dat hij pas vlak voor de landing in de gaten kreeg dat een van zijn protheses was losgekomen. De man mist beide benen door diabetescomplicaties.

Volgens CNN verklaarde Marckres dat hij "het gewoon niet doorhad door de spanning. Ik genoot van de sprong en lette op alles behalve mijn prothese." Eenmaal beneden was het kunstbeen spoorloos verdwenen.

Oproep

Eenmaal thuis plaatste de Amerikaan een oproep op Facebook: "Wie heeft mijn been gezien?" Marckres had 20.000 dollar betaald voor de prothese, dus alle hoop was gericht op de oproep die al snel 1.500 keer gedeeld werd. Ook Joe Marszalkowsi, een jonge boer, zag het Facebookbericht en besloot op onderzoek te gaan in zijn sojabonenplantage.

Intact

Al snel zag Marszalkowski het kunstbeen in het gras liggen. Ondanks dat het voorwerp een duik van 3.000 meter had gemaakt, was het nog volledig intact. Zelfs Marckres' schoen zat er nog gewoon aan vast.

Na de vondst stuurde de boer meteen een berichtje naar de skydiver. De twee spraken snel af en het moment werd vastgelegd op beeld met als bijschrift: "Never too late to make new friends".

1500 Shares on Facebook

& so many friends, strangers and new friends reaching out and helping to...

Geplaatst door Chris Marckres op Zaterdag 25 juli 2020

De twee hebben plannen om binnenkort samen eens te skydiven.