BIZAR. Schaap ondergaat ware transformatie en is nu 35 kilo lichter (video)

BIZAR. Schaap ondergaat ware transformatie en is nu 35 kilo lichter (video)

Het schaap werd gevonden door medewerkers van het Edgar's Mission Farm Sanctuary, een organisatie vlakbij Melbourne dat boerderijdieren redt. Het dier sleepte 35,4 kilo wol met zich mee. Ze schoren het schaap, filmden het en deelden de transformatie op TikTok. De video heeft inmiddels al meer dan 18.5 miljoen views.

"Schapen moeten minstens jaarlijks worden geschoren om hun vacht licht genoeg te houden, anders blijft het oneindig lang groeien," legt de kapster van het schaap uit. "Dit is een gevolg van domesticatie, want de voorouder van het moderne schaap, de wilde moeflon, was een dier wiens vacht vanzelf mee veranderde met de verschillende seizoenen," zegt ze.

Ondanks zijn zware vacht, had schaap Baarack toch ondergewicht nadat hij geschoren was. De wol rond zijn gezicht belemmerde namelijk zijn zicht. Een van de medewerkers vertelde dat ze gruis en puin vonden tussen de oogleden van het schaap, waardoor het nog moeilijker voor het diertje werd om te kijken. Daarnaast leidt teveel wol tot oververhitting en verschillende infecties door het opgehoopte vuil.

Een positief punt was dat de hoeven van Baarack in goede conditie waren na een tijd in het bos te zijn geweest met rotsen om overheen te lopen. “Zijn hoeven waren in uitstekende staat door over de rotsen in het bos te rennen, maar verder was hij er vrij slecht aan toe”, vertelt een van zijn redders.

Geen record

Hoewel de vacht van Baarack indrukwekkend groot en zwaar was, heeft hij geen records gebroken. Hij is namelijk nog steeds enkele kilo's verwijderd van het wereldrecord van 41,1 kilo.