BIZAR. Kat overleeft 11 dagen in plafond van vliegveld

BIZAR. Kat overleeft 11 dagen in plafond van vliegveld

Muji zat in eerste instantie veilig en wel in haar reismand, maar The Post schrijft dat medewerkers van het vliegveld wilden dat Le haar uit haar reismandje haalde, zodat Muji door de metaaldetector bij de douane kon lopen.

Een kat-astrofe

Maar dat liep iets anders dan gedacht. "We liepen door de metaaldetector en ze schrok, beet me, raakte in paniek en rende weg”, vertelt Le aan The PostMuji kwam terug in het incheck-gebied van het vliegveld, en sprong over de balie op de weegschaal van de bagage. "Ik was doodsbang dat ze op de lopende band zou springen", gaat Le verder. Maar Muji vond de mechanische kamer wel interessant, dus liep ze daar naar binnen.

Twee werknemers probeerden het dier te vangen, maar dat maakte het volgens Le "alleen maar erger" De kat verdween namelijk in het plafond.

'Miracle' cat survives 11 days in LaGuardia Airport ceiling https://t.co/6WbM7Opg3n pic.twitter.com/Jt1M5PBF9e

— New York Post (@nypost) January 11, 2021

Tonijn als lokaas voor de kat

Medewerkers probeerden Muji uit het plafond te lokken met tonijn, maar dat was tevergeefs. Le boekte haar vlucht om naar een dag later, in de hoop dat ze Muji alsnog zou vinden. Maar Muji dacht daar anders over en bleef in het plafond zitten. Na meerdere pogingen van medewerkers van het vliegveld, plaatste het baasje een oproep op Facebook. Zelf was Le inmiddels toch maar vertrokken naar Californië.

De oprichters van de Facebookgroep Queens Lost & Found zagen de oproep en  kwamen direct in actie. Dankzij hen kreeg Le toestemming van de luchthaven om een ??speurhond in te zetten. Die bevestigde dat Muji nog steeds in het plafond van het vliegveld zat.

NA 11 dagen kwam er dan tóch goed nieuws: Muji was tevoorschijn gekomen én gevangen in de mechanische ruimte van het vliegveld naast de ticketbalie. Le boekte een vlucht terug naar New York om haar geliefde viervoeter op te halen.

Tranen van geluk

"Ik begon te huilen, het was een wonder", vertelt Le. Het huisdier werd vervolgens van het vliegveld naar een dierenziekenhuis gebracht; maar Muji bleek helemaal in orde. Hoewel de ervaring traumatisch was, gelooft het baasje dat het "de band met haar kat heeft versterkt". "Het eerste anderhalf jaar dat ik haar had, liet ze me haar niet aanraken. Elke keer als ik op reis ga en terugkom, komt ze dichter bij me. Het is geweldig", besluit Le.