BIZAR. In dit Chinese café kan je verpozen met eenden en minivarkens

BIZAR. In dit Chinese café kan je verpozen met eenden en minivarkens

Dierencafés zijn enorm populair in China, en dus was een eendencafé slechts een kwestie van tijd. Met smartphone in de aanslag komen hordes nieuwsgierigen het café binnen, klaar voor een selfie met de snoezige dieren.

AFP / P. Yiu

De vier spierwitte eenden - een ras dat overgevlogen werd uit Europa - waggelen van tafel naar tafel, tot groot jolijt van de klanten. Voor een kleine 10 euro kunnen bezoekers tot anderhalf uur met de eenden doorbrengen. De dieren blijven stoïcijns onder alle aandacht, meldt het Frans persagentschap AFP.

"Iedereen houdt van eenden"

"Ze zijn heel leuk en erg gehoorzaam", zegt een universiteitsstudent die onmiddellijk nadat ze over het café had gelezen een bezoekje bracht aan de plek. Het idee van een eendencafé ontsproot mede uit de koker van de 26-jarige Luo Yaochi, toen hij onlangs zelf een eend als huisdier hield. "Iedereen houdt van eenden", vertelt hij aan AFP.

AFP / P. Yiu

Laatst kwamen twee minivarkens de eenden gezelschap houden. Het is wachten tot het eerste 'minivarkencafé' ergens in China zijn deuren opent.