Birgit Van Mol stopt als nieuwsanker: «Oei, moet ik dat wel doen?»

Birgit Van Mol stopt als nieuwsanker: «Oei, moet ik dat wel doen?»
Belga / D. Waem

In de nabije toekomst wil VTM NIEUWS nog harder inzetten op Van Mols rol als interviewer. Daarom is ze gevraagd een eigen interviewreeks te maken. Bedoeling wordt «langere en diepgravende gesprekken te voeren met inspirerende mensen in een sfeer van vertrouwen en respect», aldus het communiqué van DPG. «We hebben bij News City de eerste lijnen voor mijn reeks al uitgestippeld en in zo’n gesprekken word ik neergezet als ‘merk’ - best grappig», reageert Van Mol bij HLN. «Na al die jaren sta ik voor ‘vertrouwen en degelijkheid’. Als ik dus mensen contacteer voor een interview, weten ze dat ik er iets moois van zal maken. Op die manier kan ik het verschil maken. Ze weten dat ik dat garandeer.»

Stoppen als anker

«Ik ben al lang geïnteresseerd in diepmenselijke verhalen. Ik interview graag. Het voorstel ligt al een paar jaar op tafel, en nu leek hét ideale moment daar. Toen bleek dat ik dan wel zou stoppen als anker, moest ik even slikken. Na drieëntwintig jaar denk je toch: ‘Oei, moet ik dat wel doen?’ Kijk, ik kan eeuwig op die stoel blijven zitten. Maar er zit al enige tijd zo’n duveltje op mijn schouder dat zegt ‘zou je eens niks anders doen, Birgit’?”

Rode Neuzen Dag

Naast de interviewreeks zet Van Mol zich ook dit jaar weer in voor Rode Neuzen Dag en is ze betrokken bij de opleidingen voor jonge talenten. «Dat is een mooi takenpakket. Ik blijf Rode Neuzen Dag doen - dat project zit onder mijn vel. Ik zou geaffronteerd zijn mochten ze me daar niet meer voor vragen», grapt Van Mol.

Faroek Özgünes springt bij als anker en ook Birgit Herteleer maakt tijdelijk de overstap naar de nieuwsstudio.