Binnenkort Vlaamse versie van de ‘The great British bake-off'

Binnenkort Vlaamse versie van de ‘The great British bake-off'

Het programma is de laatste jaren razend populair geworden en kluistert bij elke aflevering weer miljoenen televisiekijkers in het Verenigd Koninkrijk aan hun scherm. Het opzet is simpel: amateurkoks gaan in competitie voor de titel van beste bakker.

De Vlaamse tv-zender Vier bevestigt en zegt dat het programma in de loop van volgend jaar op de buis zal verschijnen. Dat zal onder de naam: ‘Bake-off Vlaanderen' zijn.

Vier is volop bezig met kandidaten te zoeken voor het programma. Potentiële baktalenten kunnen zich op de website van het kanaal inschrijven. Je moet minstens 16 jaar oud – en dus niet meerderjarig - zijn om te kunnen deelnemen. “Het wordt een programma voor jong en oud”, laat woordvoerder Kristof Demasure weten. “Dat zal zich dan ook afspiegelen in de groep deelnemers.”

Wie de presentatie op zich zal nemen, is nog niet bekend. Je kan dus nog steeds je cv opsturen, mocht je interesse hebben. "Tegen het voorjaar moeten zowel de kandidaten als het gezicht gevonden zijn", belooft Demasure.