Billie Eilish: "Grijze heren, jullie helpen de wereld naar de kloten"

Billie Eilish: "Grijze heren, jullie helpen de wereld naar de kloten"

Je kan niet meer naast Billie Eilish luisteren. Haar recente hit ‘Bury a friend' werd al meer dan 180 miljoen keer gestreamd op Spotify, en ook op de radio wordt het nummer grijsgedraaid. De 17-jarige zangeres is waanzinnig populair bij de jeugd en neemt geen blad voor de mond.

Geen naïeve idioten

Zo uitte ze onlangs stevige kritiek op de oudere generatie, die dringend moeten luisteren naar de jeugd, en al zeker als het over het klimaat gaat. “Volwassenen leiden de wereld op basis van hun ervaring, maar da's onrechtvaardig. De wereld hoort toe aan de volgende generaties. Wij gaan langer op deze aarde leven, dus laat ons beslissen wat er moet gebeuren. Tieners zien het niet langer zitten dat ouderen de wereld om zeep helpen. Waarom luisteren ze niet naar die klimaatbetogers? Het is arrogant om die kids af te schilderen als naïeve idioten. Sorry, oude grijze heren, wij zien hoe jullie de wereld naar kloten helpen. Wij worden niet verblind door rijkdom en macht. In plaats van ons te doen zwijgen, zouden jullie beter luisteren. Of oprotten”, vertelt ze in TV-Familie.

Steun van Dave Grohl

Harde taal, net zoals haar liedjesteksten ook vaak de grens van het toelaatbare opzoeken. Maar een van haar celebrityfans, Dave Grohl, ziet geen reden om ongerust te worden. “Ach, tieners zijn constant depressief, opstandig en nukkig. Tenzij ze met hun smartphone bezig kunnen zijn... Verkijk je niet op het imago van Billie. Ze is oké. Net zoals veel tieners is ze niet zo materialistisch als de vorige generatie. Daar kan je toch alleen maar blij om zijn?”, klinkt het.