Bijlaanval Düsseldorf - Dader geïdentificeerd, geen vermoedens van terrorisme

Bijlaanval Düsseldorf - Dader geïdentificeerd, geen vermoedens van terrorisme

De vermoedelijke dader van de bijlaanval van donderdagavond in het station van het Duitse Düsseldorf is bekend. Het gaat om een 36-jarige man uit ex-Joegoslavië, die leidt aan psychologische problemen. De politie sluit een terroristisch motief dan ook uit, aldus een woordvoerder van de autoriteiten in de nacht van donderdag op vrijdag. Bij de aanval van donderdag raakten zeven mensen gewond. Drie van hen raakten zwaargewond, vier anderen liepen slechts lichte verwondingen op, aldus de politie, die eerder sprak van vijf gewonden. Volgens de lokale krant Rheinische Post liep een van de gewonden een schedelfractuur op. En ook de vermoedelijke dader raakte zwaargewond toen hij bij een vluchtpoging van een brug sprong.

De vermoedelijke dader kon ondertussen verhoord worden. Het gaat om een 36-jarige man uit ex-Joegoslavië die nu in Wuppertal woont en die klaarblijkelijk aan mentale problemen lijdt, aldus de politie in een persbericht.

In Düsseldorf wordt het treinverkeer stapsgewijs opnieuw opgestart, nadat het vier uur lang had stilgelegen vanwege de aanval. De politie pakte, naast de vermoedelijke dader, nog twee mensen op, maar het lijkt er toch op dat er slechts één dader zou zijn, aldus een politiewoordvoerder.

bron: Belga