Beyoncé blijft Taylor Swift voor en verdiende het meeste geld dit jaar

Beyoncé blijft Taylor Swift voor en verdiende het meeste geld dit jaar

Beyoncé is de absolute grootverdiener in de muziekwereld dit jaar. Tussen juni 2013 en juni 2014 kon Beyoncé maar liefst 115 miljoen dollar bijschrijven op haar bankrekening. Daarmee blijft ze Taylor Swift dit jaar voor  volgens Forbes.

Ook de winst van Taylor Swift is niet mager. De zangeres verdiende zo'n 64 miljoen dollar in dezelfde periode, wat haar de tweede plek oplevert. Natuurlijk kan het tij snel keren gezien het feit dat haar nieuw album 1989 meer dan een miljoen keer verkocht werd in de eerste week.

In 2013 had Queen B een brutowinst van 53 miljoen dollar wat dus betekent dat ze haar winst zag verdubbelen op een jaar tijd. Madonna stond vorig jaar bovenaan de lijst met 125 miljoen dollar.

De reden achter het enorme succes was Beyoncé's 2014 World Tour waarmee ze volgens Forbes 2,4 miljoen dollar per stad verdiende. Daarnaast sloot ze nog deals met H&M en Pepsi. Taylor Swift lijkt de strijd aan te gaan met Beyoncé dit jaar. Ze sloot deals met Diet Coke, CoverGirl en Subway. Daarnaast kondigde ze onlangs ook aan dat ze een wereldtournee zou houden in 2015. De winnaar van deze strijd is dus een raadsel.

De nummer drie was voor Pink met 52 miljoen dollar. Rihanna en Katy Perry sloten de top 5 op respectievelijk plaats 4 en 5 met 48 miljoen dollar en 40 miljoen dollar. Britney Spears sluit de top 10 met 20 miljoen dollar winst dit jaar. In 2012 boekte Spears nog een winst van 58 miljoen dollar wat toen goed was voor de eerste plaats.

Forbes berekent de winst door een totaal te maken van inkomsten uit touring, verkochte platen, publicatie en merchandise.

https://www.youtube.com/watch?v=O6DW1MRM5g0