Bewolking in noordwesten blijft nog even hangen

Bewolking in noordwesten blijft nog even hangen

Tot morgenavond blijft het in het noordwesten van het land zwaarbewolkt tot betrokken met af en toe wat lichte regen. Op andere plaatsen is het grotendeels droog met opklaringen die breder worden naar het zuidoosten toe. Vandaag liggen de maxima rond 18 graden, morgen rond 19 graden. Dat meldt het KMI. Zondag krijgen we erg zacht weer, met temperaturen tussen 19 en 22 graden. Wel zal er meestal een wisselende bewolking zijn, met perioden van regen of enkele buien met eventueel een donderslag.

Maandag sleept een neerslagzone over onze contreien en is het meestal zwaarbewolkt. Een onweer is niet uitgesloten. We halen maximaal nog zo'n 15 graden in het westen, terwijl het in het zuidoosten nog tot 20 graden warm kan worden.

Dinsdag wordt het licht wisselvallig met afwisselend enkele buien en opklaringen. Maxima rond 17 graden in het centrum.

Woensdag is het aanvankelijk droog met opklaringen. In de loop van de dag bereikt een nieuwe regenzone ons land in het westen. Het oosten van het land zou het nog droog kunnen houden tot en met de avond. De maxima liggen tussen 12 en 17 graden.

Ook op donderdag bepaalt een regenzone ons weerbeeld. De maxima liggen rond 15 of 16 graden in het centrum. Vrijdag zijn er enkele lokale buitjes bij maxima tussen 12 en 15 graden.

bron: Belga