Bewijs van dodelijke nalatigheid bij vliegtuigcrash San Francisco

Bewijs van dodelijke nalatigheid bij vliegtuigcrash San Francisco

CBS News heeft beeldmateriaal uitgezonden waaruit duidelijk wordt dat een 16 jarig meisje, dat de crash van Asiana Airlines vlucht 214 in San Francisco overleefde, maar daarna meermaals overreden werd door één van de brandweerwagens terwijl de hulpverleners wisten dat ze naast het wrak lag.

Beelden vertellen wat er echt is gebeurd

De beelden zijn afkomstig van een helmcamera van één van de brandweermannen die op 6 juli 2013 hielp bij het blussen van het vliegtuigwrak en zijn nu pas opgedoken.

Eerst werd beweerd dat het meisje per ongeluk overreden was omdat ze deels bedekt was door het schuim dat gebruikt werd om het wrak te blussen, maar deze video toont aan dat verschillende hulpverleners anderen waarschuwden dat het meisje op de grond lag naast het wrak. Er werd nooit gecontroleerd of het 16-jarige slachtoffer Ye Meng Yuan nog in leven was of niet en later wordt ze tot tweemaal toe overreden door voertuigen van de hulpdiensten.

Ouders leggen klacht neer

De ouders van het slachtoffer klagen de stad van San Francisco aan omdat zij vinden dat de hulpverleners roekeloos waren en slecht getraind. Ze willen ook weten waarom de brandweer niet zelf met deze informatie naar buiten is gekomen.

Volgens CBS News zijn de beelden afkomstig van een bron die dichtbij de familie van het slachtoffer staat.