Bevalling houdt studente niet tegen om examen af te leggen

Bevalling houdt studente niet tegen om examen af te leggen

Een examen afleggen is sowieso geen sinecure, laat staan dat het eenvoudig is wanneer je tegelijkertijd moet bevallen. Het overkwam Tommitrise Collins uit Macon, in de Amerikaanse staat Georgia.

Volgens lokale nieuwszender Fox 5 News kon Collins haar examen enkel donderdag afleggen. Toen haar weeën echter begonnen, pakte ze haar laptop en vertrok ze naar het ziekenhuis, waar ze haar examen aflegde voordat de pijn te erg werd.

"Nadat ik de test opende, duurde het nog 4 à 5 uur om de pijn aan de kant te schuiven en het examen af te leggen, zodat ik meteen van mijn baby kon genieten", getuigt Collins aan Fox 5 News. Het examen nam uiteindelijk anderhalf uur in beslag en ze slaagde. De bevalling duurde net iets langer, maar na twintig uur kwam Tyler Elise gezond en wel op de wereld.

Tijdens haar examen nam haar zus een foto, die ze deelde op Facebook met de boodschap "Dit is wat je goede prioriteiten noemt! Weeën om de drie minuten en ze legt nog steeds haar examen psychologie af! Je gaat een geweldige moeder worden, zusje!"

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153188917676643&set=a.10150344379841643.349904.650751642&type=3

Nog straffer, ondanks dat ze geslaagd was, was Collins niet tevreden met de uitslag van haar examen. Ze legde het nog eens af en kreeg een B (vergelijkbaar met 16 of 17 op 20). Tevreden met het resultaat getuigde de kersverse moeder dat het moederschap echter de grootste zegen is.

"Ze maakt nu deel uit van mijn leven. Ze zal altijd om mij moeten rekenen, dus het is belangrijk dat ik mijn eigen doelen niet aan de kant schuif. Ik wil niet sober leven om rond te komen, mijn kind moet een comfortabel leven krijgen. Ik wil ook aantonen dat jonge moeders niet per se slechte moeders zijn."

Collins sluit af door te zeggen dat ze weigerde om haar puntengemiddelde te doen dalen. In december volgend jaar haalt ze normaal gezien haar bachelor in strafrecht. Momenteel is ze op weg op af te studeren met een gemiddelde van ongeveer negentig procent.

Foto: Fox 5 News/Tommitrise Collins