Betrapt met een boek: Ann-Kristin en Jana

Betrapt met een boek: Ann-Kristin en Jana

Ann-Kristin Malz (18) en Jana Zündel (18) sms'en elkaar alles. Ook hun lievelingsboeken. Een 22-dagen Interrail Pass brengt hen van Amsterdam naar Warschau. Is er dan wel tijd om te lezen?

"Dat vraag ik me ook af! Want we willen eerst nog couchsurfen in Parijs. En vandaag gaan we wafels eten in Brussel. Maar ik heb boeken mee hoor, op mijn gsm!", vertelt Ann-Kristin uitgelaten. "Ik lees enkel e-books en op reis lukt dat perfect op dat kleine scherm. Ik heb geen plaats in mijn rugzak! Ik heb deze toch doorgestuurd, hé?" Ze tovert ‘A Court of Thorns and Roses' van Sarah J. Maas tevoorschijn en schuift het scherm onder de neus van haar reisgenote.

"Het beste book ooit, zonder twijfel"

Jana knikt. "Die serie over een meisje dat in de elfenwereld terechtkomt, ja hoor!" Ze gaat verder:‘We zijn allebei zot van fantasy boeken. Ik kreeg onlangs nog een sms met ‘Patrick Rothfuss, The Name of the Wind' van haar. Zonder twijfel het beste boek ooit." We zijn al zeven jaar pennenvrienden. Er gaan brieven heen en weer tussen Zweden en Duitsland sinds we elf zijn. Al schreef Ann-Kristin in het begin opvallend veel over haar paarden. Nu nog steeds eigenlijk. (lacht) Nu krijg ik zelfs foto's via WhatsApp. We vonden elkaar gisteren in Amsterdam, in het echt, voor de start van ons groot avontuur.

(hd)

Betrapt met een boek in Europa is een initiatief van Iedereen Leest en Metro, i.s.m. Interrail.

30 landen, 1 Interrail Pass: geniet nog van de zomer!