Beste hamburger ter wereld is vegetarisch

Beste hamburger ter wereld is vegetarisch

Het mannenblad GQ Magazine heeft de volledig vegetarische 'Superiority Burger' uitgeroepen tot de lekkerste van de wereld. Een indrukwekkende prestatie én een controversiële keuze.

Mensen die al geproefd hebben van de burger reageren doorgaans enthousiast over de smaak en de textuur. Tegelijkertijd is het broodje een groot mysterie, want niemand weet wat er precies in zit. Pas op het moment dat de burger verkozen werd tot de nummer één, raakte bekend dat er geen koeien of andere dieren betrokken geweest zijn bij het bereiden van de lekkernij.

A photo posted by NYC x NYC (@nycbynyc) on

Voor de Superiority Burger leg je 6 dollar (of ongeveer 5 euro) neer. In de plaats krijg je een broodje met ijsbergsla, augurk en tomaat op de top, samen met een overheerlijke saus. Brooks Headly, de eigenaar van de burgerbar, wil zijn recept geheim houden zodat niemand aan de haal kan met zijn ingrediënten. Echt kwalijk kan je hem dat niet nemen. Headly is echt overtuigd van het belang van vlees-vrije burgers. "Ik heb geen vlees nodig om het gevoel te hebben dat ik een echte hamburger eet", vertelt de voormalige punk en rock-drummer aan The Wall Street Journal. "Het eten van een hamburger is zo iconisch en Amerikaans, en het gaat niet alleen maar over het type vlees. Het draait ook om hoe krokant je broodje is, hoe knapperig fris de sla en hoe de ketchup smaakt. Kortom, elk ingrediënt is belangrijk."