Besnik Hasi: "Verschil in kwaliteit was doorslaggevend"

Besnik Hasi: "Verschil in kwaliteit was doorslaggevend"

Anderlecht-coach Besnik Hasi zag zijn ploeg woensdagavond op de tweede speeldag in groep D van de Champions League tegen Borussia Dortmund (0-3) een bijzonder lastige start nemen, maar bij een 0-1 stand in de tweede helft zag de Kosovaar toch mogelijkheden. "Het verschil in kwaliteit was doorslaggevend", bekende Hasi na afloop. "Daarnaast is er een verschil in fysieke paraatheid tussen beide teams. Dortmund speelt wekelijks dergelijke topmatchen, wij zijn nog jong en hebben nog veel te leren. In de tweede helft geloofde ik er wel in, maar na het tweede tegendoelpunt weet je dat het moeilijk wordt. Mitrovic had de aansluitingstreffer nog aan de voet, maar hij miste. Als hij daar scoort, kan het misschien nog. Ook op Galatasaray wrong hij een kans de nek om. Ik heb het publiek ook op hem horen fluiten, maar hij is nog jong. Tegen Bundesliga-verdedigers is het nooit makkelijk. Als hij wel scoort, is hij de held. We moeten hem of anderen dan ook niet afmaken vandaag. We blijven achter de spelers staan", nam Hasi het op voor zijn groep.

Na het knappe gelijkspel in Istanboel begonnen sommigen opnieuw te dromen, maar na de confrontatie met de Duitse vicekampioen staat iedereen weer met beide voeten op de grond. "We weten heel goed dat Dortmund en Arsenal sterker zijn. Wedstrijden tegen hen zijn altijd moeilijk. Ook Arsenal is immers Europese top. In de strijd om de derde plaats denk ik dat vooral de match tegen Galatasaray doorslaggevend wordt", aldus Hasi.

De Kosovaarse coach was onder de indruk van de Duitsers, die als een tornado aan de wedstrijd begonnen. "Het was echt een indrukwekkend Dortmund. Bij een tegengoal na drie minuten weet je dat het altijd moeilijk wordt. Borussia had de score in de eerste helft hoger kunnen laten oplopen. Ons middenveld had het immers moeilijk. Maar we hebben toch wat kansen kunnen afdwingen tegen dit Dortmund en dat is op zich al niet slecht."

.

bron: Belga