Bernard Wesphael - Plastic zak bevatte "veel speeksel" van slachtoffer

Op de plastic zak die volgens Bernard Wesphael op het gezicht van zijn vrouw lag toen hij haar op 31 oktober 2013 dood aantrof in de badkamer, was veel speeksel te vinden. Dat verklaarde dokter Jan Cordonnier, die de zak onderzocht, tijdens het proces van Bernard Wesphael in Bergen. De plastic zak is een belangrijk item in de rechtszaak en kwam ook al enkele keren aan bod de voorbije dagen. De zak werd gevonden naast het lijk, maar Wesphael beweert dat hij de zak aantrof op het gezicht van zijn vrouw Véronique Pirotton. Hij nam de zak naar eigen zeggen zelf weg om mond-op-mondbeademing te doen.

De zak bleek na onderzoek aan de buitenzijde een grote hoeveelheid speeksel te bevatten, vertelde Cordonnier donderdagavond. DNA-onderzoek wees uit dat het speeksel van Pirotton was. De zak bevatte ook nog zwarte puntjes op 11 centimeter van elkaar, waarvan de specialisten vermoeden dat het om mascara ging.

"Het kan dus zijn dat de zak met de mond van mevrouw Pirotton in contact is geweest?" vroeg de advocaat van Wesphael. Dat werd bevestigd.

Het hoofdkussen waarover eerder op de dag al veel te doen was, bevatte speekselsporen van zowel Wesphael als Pirotton. De vezels van dat kussen werden ook teruggevonden op het gezicht van het slachtoffer, wat de hypothese van versmachting met een kussen geloofwaardig maakt.

bron: Belga