Benito Raman tekent bij Standard

Benito Raman tekent bij Standard

Benito Raman heeft een contract voor vier seizoenen ondertekend bij Standard. Dat meldde de Luikse club. De 21-jarige aanvaller maakt de overstap van AA Gent, dat hem afgelopen seizoen zes maanden uitleende werd aan Sint-Truiden. Raman, een jeugdproduct van AA Gent, werd door de Gentenaren in het verleden ook al uitgeleend aan Beerschot en KV Kortrijk. In 2014 keerde hij terug naar Gent in het gezelschap van trainer Hein Vanhaezebrouck. De aanvaller werd in 2015 landskampioen met de Buffalo's, maar beleefde erna een erg bewogen seizoen. Raman kwam slechts sporadisch in actie en in januari werd hij door zijn eigen club geschorst na zijn verbale slippertje aan het adres van de Club Brugge-supporters. Daarna maakte hij het seizoen op uitleenbasis af bij Sint-Truiden.

"Benito heeft ondanks zijn jonge leeftijd van 21 jaar toch al een honderdtal wedstrijden in de Jupiler Pro League op zijn conto staan", verklaart Olivier Renard, sportief directeur bij Standard. "In het seizoen 2014-2015 had hij een groot aandeel in het Gentse landskampioenschap. Hij is Belgisch, jong, snel en polyvalent. Hij kan zich volledig vinden in ons project en is klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan bij de Rouches."

Standard, dat zondag de supercup met 2-1 verloor tegen Club Brugge, speelt zondagnamiddag zijn eerste competitiewedstrijd op bezoek bij Westerlo.

bron: Belga