Bendgate is verleden tijd

Bendgate is verleden tijd

Toen de iPhone 6 Plus vorig jaar uitkwam was er veel te doen rond Bendgate, dat maakte dat de toestellen gingen doorbuigen bij grote druk.

SquareTrade onderzocht of dit nog een probleem was.

Volgens hen hebben Apple en Samsung het buigprobleem (Bendgate) opgelost. De iPhone 6s Plus en iPhone 6s waren bestand tegen een druk van respectievelijk 81,6 kilo en 77,1 kilo, een verbetering in de buigzaamheid van vijftig tot zestig procent. De Note5 was ook bestand tegen 77,1 kilo.

Val

Een val met het scherm naar voren is bij beide fataal. Meer dan vijftig procent van de smartphones overkomt dit lot en Apple en Samsung hebben er geen antwoord op. Terwijl beide hoog opgeven van nieuw en verbeterd glas, is het scherm niet bestand tegen een val op het trottoir.

Temperatuur

De Note5 is het best bestand tegen extreme kou. Hoewel de Note5 het makkelijkst viel en kapot ging, scoorde dit toestel het best in de temperatuurtest. Bij min 17 graden Celsius hield de Note5 het twee uur vol, de iPhone 6s Plus iets meer dan een uur, en de iPhone 6s slechts dertig minuten. «Terwijl Apple de iPhone 6s en iPhone 6s Plus als de meest geavanceerde iPhones ooit beschouwt, hebben wij vastgesteld dat ze nog steeds niet bestand zijn tegen een van de meest voorkomende problemen: een val op een hard oppervlak», aldus SquareTrade. «Aan de andere kant hebben de beide fabrikanten gereageerd op Bendgate met belangrijke verbeteringen bij de drie geteste toestellen. Dat is goed nieuws voor consumenten.»