Ben je bijna 27? Dan ligt een quarterlifecrisis op de loer

Ben je bijna 27? Dan ligt een quarterlifecrisis op de loer

Ben je 26 jaar en 9 maanden oud? Dan ben je op de leeftijd waarop je het meeste kans maakt op een quarterlifecrisis.

Sociaalnetwerksite LinkedIn voerde een onderzoek uit bij jonge professionelen. Uit de analyse blijkt dat bijna drie op de vier deelnemers van bijna 27 jaar oud een quarterlifecrisis ervaart. De crisis bracht doorgaans een herevaluatie van hun carrièrepad en levenskeuzes teweeg.

Twijfels, twijfels

Volgens klinisch psycholoog Alex Fowke worstelen vooral mensen tussen de 18 en 35 jaar met identiteitsconflicten en onzekerheid. Niet van je passie je beroep maken hebben (57%) en de druk van een levenspartner te hebben (46%) vormen de grootste kopzorgen tijdens de crisis. Bovendien is het vertekende beeld op sociale media nefast voor het zelfvertrouwen van vele mid-twintigers.

Wie last heeft van een quartlifecrisis kan maar beter geduldig zijn, gezien de crisis elf tot twaalf maanden lang kan duren. Om de crisis te kunnen doorstaan, is het van essentieel belang aan jezelf toe te geven wat er aan de hand is. Beoordeel vervolgens de opties opnieuw. En zelfs als je het allemaal even laat hangen, besef dan dat de wereld niet vergaat.

https://giphy.com/gifs/cbs-doubt-3o6Ygosf6ZRBYyEdMc