Belgische vrouwen vallen net naast podium in WB zeilen Weymouth

Belgische vrouwen vallen net naast podium in WB zeilen Weymouth

De Belgische zeilers hebben geen medaille kunnen veroveren op de wereldbekermanche in het Engelse Weymouth. In de Laser Radiaalklasse eindigde Emma Plassschaert als vierde, net voor Evi Van Acker. Maité Carlier werd zevende. Wannes Van Laer finishte als negende in de Lasercategorie bij de mannen. Plassschaert stond voor aanvang van de medalrace, waarin de top 10 om dubbele punten zeilt, op de derde plaats. Ze eindigde in de slotproef als zesde en werd nog voorbijgestoken door de Chinese Lijia Xu. Die won de medalrace op het water waar ze in 2012 olympisch kampioene werd en wipte daardoor van 4 naar 2. De zege ging naar de Nederlandse Marit Bouwmeester. De Française Mathilde de Kerangat pakte brons.

Evi Van Acker zeilde vandaag naar de vijfde plaats, wat ook haar positie in de eindstand is. Maité Carlier werd derde en is zevende in de afrekening.

Wannes Van Laer werd in de medalrace van de Laser achtste en strandt op de negende plaats in de einduitslag. In de 49er eindigen Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers na tien regatta's als negentiende, Levi en Max Slap als 26e.

Evi Van Acker, Wannes Van Laer en het duo Lefebvre/Pelsmaekers behoren tot de Belgische delegatie die deelneemt aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21 augustus).

bron: Belga