Belgische vrachtwagen rijdt in op bus met kinderen in Frankrijk: twee zwaargewonden

Bij een ongeval met een vrachtwagen en een bus kinderen ter hoogte van Villers-Agron-Aiguizy, in het Noord-Franse departement Aisne, zijn donderdag in de late namiddag twee kinderen zwaargewond geraakt. Vijf andere kinderen en twee volwassenen liepen lichtere verwondingen op. Dat meldt de prefectuur van Aisne via Twitter. Volgens Franse media had de vrachtwagen een Belgische nummerplaat. Het ongeval met de vrachtwagen en de bus gebeurde rond 17.45 uur op de autosnelweg A4, zegt de prefectuur van Aisne. Alle negen gewonden werden voor verzorging naar een ziekenhuis in de stad Reims gebracht. De overige 34 betrokkenen kregen psychologische bijstand. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Op de plaats van het ongeval richtten ze een medische post op.

Volgens Franse media stond de bus stil op de pechstrook toen hij werd aangereden door de vrachtwagen. Luitenant-kolonel Nicolas Nioche van de gendarmerie zei aan commerciële nieuwszender BFM TV dat de vrachtwagenchauffeur ondervraagd wordt. De vrachtwagen zou ingeschreven zijn in België en graan vervoerd hebben. Nog volgens BFM TV verkeren de twee zwaargewonde kinderen niet in levensgevaar.

De kinderen zouden deel uitmaken van een vakantieschool in Varennes-en-Argonne in het Franse departement Meuse. Ze waren op de terugweg van een dag Parijs, zei secretaris-generaal Pierre Larey van de prefectuur Aisne aan BFM TV.

bron: Belga