Belgische reiningploeg pakt zilver op Wereldruiterspelen Tryon

De Belgische reiningploeg heeft op de openingsdag van de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon zilver behaald. Het echtpaar Bernard Fonck-Ann Poels, Dries Verschueren en Cira Baeck moesten enkel thuisland Amerika laten voorgaan. Dries Verschueren (29) uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver, die pas vier jaar geleden internationaal begon te rijden, opende met de 10-jarige hengst Smart N Sparking voortreffelijk de reining, de rodeo van de paardensport. Zij kwamen uit op een score van 219,5 punten.

De in Ekeren geboren Ann Poels (39) voegde daar met de 7-jarige ruin Made in Wallah nog eens 225,5 punten aan toe en meteen zat ons land op medaillekoers.

Cira Baeck (34), die momenteel in Zwitserland woont, zorgde vervolgens met de 7-jarige merrie Gunners Snappy Chic voor het schrapresultaat van 215,0 punten.

Gentenaar Bernard Fonck (45), die in Herentals samen met zijn vrouw Ann Poels een stal runt, reed voor België de topscore van 226,5 punten bij elkaar waardoor ons land een totaalscore van 671,5 punten realiseerde. Dit was ruim 5 punten meer dan Duitsland dat derde eindigde.

Uiteraard was Amerika, als bakermat van de reining, ongenaakbaar met 681 punten.

bron: Belga