Belgische eer staat op het spel

Belgische eer staat op het spel

Anderlecht trekt op de tweede speeldag van de groepsfase van de Europa League naar Frankrijk om de Franse traditieclub Saint Etienne partij te geven. De Fransen kampen met heel veel blessures en moeten misschien wel tien spelers missen. Op de vorige speeldag gingen ze een 1-1 gelijkspel rapen in Mainz, terwijl paarswit in eigen huis vlot afrekende met Qabala (3-1). Olivier Deschacht zal er niet bij zijn bij de Brusselaars, Youri Tielemans is waarschijnlijk wel weer van de partij.

AA Gent krijgt vanavond Konyaspor, de nummer negen in de Turkse competitie, voorgeschoteld. De Gentenaars staan na het 1-1 gelijkspel tegen Braga op de tweede plaats in Groep H. Konyaspor ging eerder met 0-1 onderuit tegen Donetsk, maar de Turken maakten toen wel een goede indruk. "Naast de langdurig geblesseerden zoals Simon, Matton, Dejaeghere en Taravel is ook Thomas Foket niet inzetbaar. Tijdens de laatste training viel ook aanvaller Emir Kujovic uit met een lichte rugblessure. Dat is natuurlijk heel slecht nieuws op de vooravond van onze match in de Europa League", stelde trainer Hein Vanhaezebrouck.

Taaie brok

Standard wacht met Ajax een taaie brok. De Nederlanders moeten de geschorste sterspeler Hakim Ziyech missen. In de aanval lijken de Amsterdammers met luxeproblemen te kampen. Met het binnenhalen van Mateo Cassierra en Bertrand Traoré en de doorbraak van de 18-jarige Kasper Dolberg is er vooraan een duidelijke kwaliteitsinjectie gekomen.

Genk, tot slot, moet zich na de nederlaag tegen Rapid Wien herpakken tegen Sassuolo, de negende in de Serie A. "We spelen tegen een heel ervaren, uitgekookt team, dat vanuit de organisatie razend gevaarlijk is in de omschakeling", zei coach Peter Maes. "We moeten daar rekening mee houden, maar anderzijds ook durven uitgaan van onze eigen sterktes. Als we groeien in ons jeugdig enthousiasme, zullen daar de goede resultaten uit voortvloeien."