België trekt met 24 paralympiërs naar Rio en mikt op acht medailles

België trekt met 24 paralympiërs naar Rio en mikt op acht medailles

24 paralympische atleten zullen België vertegenwoordigen op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro (7-18 september). Het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) acht de Belgische delegatie, die zaterdag werd voorgesteld aan het Muntplein in Brussel, in staat om met acht medailles huiswaarts te keren. De delegatie voor Rio wordt aangevoerd door onder anderen amazone Michèle George (2x goud in Londen), atleten Marieke Vervoort (1x goud en 1x zilver) en Peter Genyn, tennisser Joachim Gérard en boccia-speler Pieter Cilissen (1x brons).

Op de Paralympische Spelen van Londen traden er 40 Belgische sporters aan. De Belgen behaalden er zeven medailles. "We willen minstens even goed doen dan vier jaar geleden. Met vier regerende wereldkampioenen en drie atleten die zich vorig jaar tot Europees kampioen kroonden, is die verwachting niet onrealistisch. Het BPC is ervan overtuigd dat Rio 2016 net als Londen een succes zal zijn, zowel sportief als maatschappelijk", aldus BPC-voorzitster Anne d'Ieteren.

"Onze delegatie is kleiner dan die voor Londen, omdat onze rugby- en goalbalteams zich niet konden kwalificeren", stelt delegatieleider Olek Kazimirowksi. "Dat hopen we te compenseren met het aantal medailles, maar ook de plaatsen in de top vijf en de finales zijn voor ons van belang."

Op het Muntplein vindt zaterdag van 12u tot 19u het Paralympic Team Streetfest plaats. Op dit evenement ter promotie van de Belgische delegatie voor Rio kunnen bezoekers vijf sporten beoefenen die op het programma van de Paralympische Spelen staan.

bron: Belga