België trekt met 19 turners naar EK, Nina Derwael blikvangster

België trekt met 19 turners naar EK, Nina Derwael blikvangster

Vandaag werd in Gent de Belgische selectie voor het EK toestelturnen in het Schotse Glasgow (2-12 augustus) bekendgemaakt. Nina Derwael, Europees kampioene op de brug met ongelijke leggers, is in het Belgische kamp de bekendste naam. Derwael (Hasselt) zal de vrouwenploeg aanvoeren die op 2, 4 en 5 augustus in actie zal treden. Zij krijgt in het team het gezelschap van Axelle Klinckaert (GymMAX), Senna Deriks (Gymgroep) en nieuwkomer Maellyse Brassart (Herseaux). Rune Hermans, normaal een vaste waarde, krijgt rust en wordt niet vervangen.

De mannenploeg werkt zijn wedstrijden op 9, 11 en 12 augustus af. Maxime Gentges (Gym Club Malmedy), Dennis Goossens (Waasmunster), Noah Kuavita (Silok Deurne), Luka Van den Keybus (Sint-Niklaas) en Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen) vormen het team. Florian Landuyt (Sportac Deinze) is reserve.

Ook de junioren komen in Glasgow op de mat. Voor de meisjesploeg met Stacy Bertrandt (Varsenare), Margaux Daveloose (Varsenare), Fien Enghels (Geraardsbergen), Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Jade Vansteenkiste (Izegem) is het op 3 en 5 augustus D-day. Het jongensteam met Justin Pesesse (La Vaillante Tubeke), Mattis Bouchet (Lauwe), Ward Claeys (Lauwe), Nicola Cuyle (Izegem) en Liam De Smet (Nijlen) waagt op 10 en 12 augustus zijn kans. Victor Martinez (Gym Club Malmedy) en Glen Cuyle (GymFed) zijn de reserven.

bron: Belga