Belgen veroveren twee extra medailles in Rio

Belgen veroveren twee extra medailles in Rio

D'hoore begon dinsdagavond aan de afsluitende puntenkoers als tweede in de tussenstand, na Laura Trott. De overwinning kon de Britse evenwel niet meer ontglippen en zo verlengde ze haar olympische titel.

Spannender was de strijd om het zilver. Daarin vocht D'hoore een pittig duel uit met de Amerikaanse Sarah Hammer, die uiteindelijk de betere bleek van onze landgenote. Maar dat kon de pret niet drukken in het Belgische kamp, waar de bronzen plak uitzinnig werd gevierd.

In het hockey bij de mannen keek België (FIH 6) olympisch vicekampioen Nederland (FIH 2) in de ogen. De Red Lions begonnen als underdog aan de 'Derby der Lage Landen', maar domineerden de hele wedstrijd. Die overmacht resulteerde uiteindelijk in een 3-1-zege, via Belgische doelpunten van Truyens, Dohmen en Van Aubel.

De Red Lions spelen komende donderdag om 22u Belgische tijd voor olympisch goud tegen het lager geplaatste Argentinië (FIH 7), en halen dus minstens zilver op deze Spelen.

In totaal veroverde ons land intussen al zes medailles in Rio. Eerder was er goud voor wielrenner Van Avermaet en zevenkampster Thiam, zilver voor zwemmer Pieter Timmers en brons voor judoka Dirk Van Tichelt.