Belgen stoten vlot door op Roland Garros

Belgen stoten vlot door op Roland Garros

De Belgen doen het goed op Roland Garros. Elise Mertens (WTA 20) had weinig problemen met de Française Diane Parry (WTA 457), die een wildcard had gekregen voor de hoofdtabel. Parry werd naar huis gespeeld in twee sets die eindigden op 6-1 en 6-3. In de volgende ronde wacht waarschijnlijk de Letse Sevastova (WTA 12). Zij neemt het later op de dag wel nog op tegen de Luxemburgse Mandy Minella (WTA 100).

Bij winst doet onze Belgische trots het even goed als vorig jaar. Toen verloor ze in de vierde ronde van de Roemeense Simona Halep (WTA 3), die nadien de titel zou pakken. Verder treedt Mertens ook aan in het dubbeltoernooi. Met de Wit-Russische Aryna Sabalenka vormt ze het zesde reekshoofd. In de eerste ronde treffen ze de Duitse Tatjana Maria en de Britse Heather Watson.

Goffin krijgt taaie klant 

Naast Elise Mertens heeft ook David Goffin zich geplaatst voor de derde ronde van het graveltoernooi. Hij versloeg de Serviër Miomor Kecmanovic (ATP 85) in drie sets. Na 1 uur en 49 minuten spelen legde Goffin de eindstand vast op 6-2, 6-4 en 6-3. Het was het eerste onderlinge duel tussen de 28-jarige Goffin en de 19-jarige Kecmanovic.

Belgiës beste tennisser haalde vorig jaar de vierde ronde in Parijs, maar hij zal in zijn volgende wedstrijd moeten stunten om even goed te doen. De tegenstander heet dan immers Rafael Nadal, elfvoudig winnaar aan de Porte d'Auteuil. De gravelkoning won zijn wedstrijd tegen de Duitser Yannick Maden (ATP 114) met 6-1, 6-2 en 6-3. Goffin speelde al vier keer tegen de Spanjaard. Nadal won de drie vorige ontmoetingen op gravel (in Barcelona 2018, Madrid 2017 en Monte Carlo 2017). Goffin haalde het eind 2017 tijdens de Masters in Londen (indoor hardcourt).